Ads Top

ABN Amro hoeft slachtoffer bankhelpdeskfraude geen 48.000 euro te vergoeden

 

ABN Amro hoeft een klant die tot drie keer slachtoffer werd van bankhelpdeskfraude geen 48.000 euro te vergoeden. Dat heeft het financiële klachteninstituut Kifid geoordeeld.

Januari 2020 werd de klant voor de eerste keer het slachtoffer van oplichters die zich voordeden als bankmedewerker. In het kader van een coulanceregeling voor bankhelpdeskfraude heeft de bank de schade van de klant op 25 januari 2021 vergoed. Op 14 juni 2021 werd de klant opnieuw het slachtoffer van bankhelpdeskfraude. In totaal zijn er 28 overboekingen gedaan voor een totaalbedrag van bijna 48.000 euro.

In het gesprek is met de bank afgesproken dat de spaarrekening van de klant wordt geblokkeerd.

Op 4 september 2021 is de klant echter toch weer voor een derde keer slachtoffer geworden van oplichting. De klant maakte in drie transacties 2600 euro over naar buitenlandse bankrekeningen.

Volgens het klachteninstituut is de klant voldoende voor fraude gewaarschuwd en staat in de coulanceregels voor bankhelpdeskfraude dat een bank mag besluiten om klanten waarvan zij al eerder schade heeft vergoed die het gevolg is van spoofingfraude, niet opnieuw hoeft te vergoeden.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.