Ads Top

ABN AMRO MeesPierson: risico’s vragen om een gebalanceerde portefeuille

Hoewel de risico’s aanzienlijk zijn, verwacht ABN AMRO MeesPierson dat de wereldeconomie al met al het hoofd boven water kan houden. Dit schrijft de private bank in haar halfjaarlijkse Beleggingsstrategie, ‘Het juiste evenwicht’.

Door de oorlog in Oekraïne zijn de problemen aan de aanbodzijde verergerd en de inflatievooruitzichten verslechterd, zegt Ralph Wessels, hoofd Beleggingsstrategie van ABN AMRO MeesPierson. Centrale banken maken daarom meer vaart met renteverhogingen. De vraag is dan of er een recessie voor de deur staat.

Ondanks de risico’s denkt MeesPierson voorlopig vermeden kan worden. De economie plukt namelijk nog steeds de vruchten van de inhaalslag die gemaakt wordt na de coronapandemie. Grote delen van de dienstensector in de ontwikkelde economieën hebben de impact van de coronamaatregelen van zich afgeschud en zijn nog bezig zich te herstellen.

ABN AMRO MeesPierson stelt dan ook dat het voor beleggers zaak is het juiste evenwicht te vinden tussen positieve factoren en risico’s. Hoge inflatie, krapper monetair beleid en een bescheidenere winstontwikkeling bij bedrijven wijzen erop dat we ons in een latere fase van de economische cyclus bevinden. Daar past een defensievere aandelenpositionering bij, zonder door te schieten naar al te sterke somberheid.

De oplopende rente heeft in de afgelopen maanden geresulteerd in lagere obligatiekoersen. Tegelijkertijd zijn obligaties door de hogere rente aantrekkelijker geworden, zo stelt ABN AMRO MeesPierson. De private bank hanteert nog altijd een minimale onderweging van obligaties als algehele beleggingscategorie, maar constateert dat de rendementsvooruitzichten van staatsobligaties – eindelijk – weer aan het verbeteren zijn.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.