Ads Top

71% maakt zich meer zorgen over vaste lasten dan een jaar eerder

De druk op het betalen van de maandelijkse vaste lasten is groot. 71 procent van de Nederlanders heeft in 2022 meer zorgen over het betalen van de lasten dan een jaar eerder. Bij 87 procent van de groep die zich zorgen maakt, stegen de vaste kosten.

Dit blijkt uit representatief onderzoek onder 1.000 Nederlanders dat is uitgevoerd door vergelijkingssite Pricewise, in samenwerking met onafhankelijk veldwerkbureau Panel Inzicht.

Bij slechts 6 procent wordt de druk op het voldoen van de kosten veroorzaakt door een lager inkomen. In vergelijking met een jaar eerder ervaren Nederlanders vooral hogere kosten voor energie (72%), vervoerskosten zoals benzine en openbaar vervoer (57%), internet en tv (46%) en verzekeringen (41%).

Slechts 4 procent geeft aan geen hogere lasten te ervaren.

Voor Nederlanders die kampen met hogere energiekosten (72%) in vergelijking met een jaar eerder, lopen de kosten bij 28 procent op tot meer dan 1.200 euro per jaar. Een andere groep betaalt tot wel 600 euro meer op jaarbasis (38%). Van de Nederlanders die kampen met hogere internet- en tv-kosten (46%), betaalt 64 procent tot wel 300 euro meer per jaar dan een jaar eerder.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.