Ads Top

Vijf verdachten van crimineel netwerk rondom bankhelpdeskfraude aangehouden

Gisteren heeft de politie vijf personen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij bankhelpdeskfraude en witwassen. De verdachten hebben door het hele land slachtoffers gemaakt.

Het cybercrimeteam in de eenheid Zeeland-West-Brabant is een onderzoek gestart na een tip. Er waren advertenties op sociale media geplaatst waarin geldezels worden geronseld. Deze geldezels worden gebruikt om geld te pinnen.

In december 2020 koppelde het onderzoekteam hier zo’n 14 meldingen aan en na een jaar onderzoek naar deze advertenties en de geldezels, komt een crimineel netwerk naar voren.

Begin 2022 wordt het grootse onderzoek verder afgerond en komen er vijf verdachten in beeld. Die belden mensen op als medewerker van een bank om hen geld te afhandig te maken. Ook worden zij verdacht van het ronselen van geldezels om het via fraude verkregen geld te pinnen.

In totaal zijn er vijf verdachten aangehouden: een 19-jarige man uit Portugaal, drie mannen van 20 jaar uit Rotterdam, en een man van 21 jaar uit Groningen.

Er zijn acht doorzoekingen geweest in Rotterdam, Groningen, Meppel en Werkendam. Hierbij zijn elektronische goederen in beslag genomen, naast ruim 14.000 euro, ruim 2000 euro nepgeld en een voertuig. Ook is er een doorgeladen vuurwapen en vermoedelijk verschillende soorten drugs aangetroffen.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.