Ads Top

Banken werken aan betaalmogelijkheden voor Oekraïense vluchtelingen

 

Banken werken met toezichthouders en de overheid aan oplossingen om voor Oekraïense vluchtelingen te voorzien in een Nederlandse betaalrekening. Daarmee kunnen zij tijdens hun verblijf in Nederland (en in de EU) hun bank- en betaalzaken regelen.

Op dit moment is de vraag daarnaar bij Nederlandse banken beperkt. Op basis van die beperkte vraag worden al betaalrekeningen verstrekt aan vluchtelingen; dit is nu nog een tijdrovend proces.

De vraag naar betaalrekeningen zal snel toenemen als er meer vluchtelingen aankomen en die vluchtelingen in Nederland betaald aan het werk gaan. De banken werken daarom hard aan een werkwijze waarmee ze betaalrekeningen vlotter kunnen openen voor de verwachte grote aantallen vluchtelingen uit Oekraïne.

Voor een snel en eenvoudig proces om een betaalrekening te openen voor een vluchteling, spelen identificatie via bijvoorbeeld een Oekraïens paspoort en een Nederlands BSN een belangrijke rol. Gemeenten verstrekken nu al BSN’s aan Oekraïense vluchtelingen. Banken kijken verder naar mogelijkheden om een vluchteling bij het openen van een betaalrekening zoveel mogelijk te ontzorgen. Bij iedere betaalrekening zit een IBAN voor inkomende en uitgaande overboekingen, een betaalpas en de mogelijkheid om via internet of met een smartphone te bankieren. Vluchtelingen kunnen hun Nederlandse betaalrekening gebruiken zolang ze hier rechtmatig verblijven.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.