Ads Top

AFM waarschuwt voor Romanum Capital

 

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) waarschuwt consumenten voor de bedrijven Romanum Capital en Romanum Squadron. Deze opereerden zonder AFM-vergunning en waren daarmee in overtreding.

De waarschuwing geldt ook voor de J. Jacobs. Hij zette - in ieder geval tot voor kort - de activiteiten van Romanum Capital  en Romanum Squadron zelfstandig voort, eveneens zonder vergunning.

Jacobs benaderde Nederlandse consumenten via folders, influencers op sociale media en via mond-tot-mondreclame. Romanum bood hun aan om zonder eigen geld of inleg te investeren in Amerikaanse technologieaandelen. Bij de werkwijze van Romanum was sprake van het bemiddelen in consumptief krediet, wat niet is toegestaan zonder vergunning van de AFM.

Romanum sloot voor rekening van de klant één of meerdere kredieten af bij Nederlandse kredietaanbieders. De klant maakte de kredietgelden vervolgens over naar rekeningen van Romanum of privérekeningen van bij Romanum betrokken personen.

Romanum zou daarbij de schuld van de klant overnemen, en de gelden zouden worden geïnvesteerd door Romanum. Uit het rendement zouden de rente en aflossing van het krediet worden voldaan. Klanten konden een extra commissie verdienen voor het aanbrengen van nieuwe klanten.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.