Ads Top

Kredietverstrekkers verhogen rente persoonlijke lening met half procent of hoger

Maar liefst vier kredietverstrekkers verhoogden sinds het begin van 2022 hun rente voor de persoonlijke lening. De recent stijgende hypotheekrente, als gevolg van stijgende marktrente en hoge inflatie, was al een voorbode op de stijging van rente van consumptieve leningen. Het rentepercentage dat de consument betaalt over de consumptieve lening werd bij de vier kredietverstrekkers met ongeveer een half procent verhoogd. Dit komt neer op een stijging van zo'n 10% van het rentepercentage, afhankelijk van lening en kredietverstrekker.

De rente daalde de afgelopen vijf jaar in sommige gevallen met ruim 40 procent, zo blijkt uit een analyse van prijsvergelijker Pricewise. De verwachting dat de rente binnenkort weer daalt is er niet: met de recent stijgende rentes, lijkt het laagste punt in tien jaar in 2021 te zijn bereikt. Vooral voor consumenten die vóór 2021 een lening of meerdere leningen tegen een relatief hoge rente afsloten, is nu nog het moment om over te sluiten.

Ook prijsvechters reageren op de stijgende marktrente. De onderliggende concurrentie zorgt er bij deze kredietverstrekkers voor dat ze zo lang mogelijk willen wachten met een verhoging van de tarieven. Om meer klanten aan te trekken, hanteren prijsvechters de laagst mogelijke rente. Het is voor deze kredietverstrekkers vaak niet lonend om de rentes te verhogen.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.