Ads Top

Triodos wil gendergelijkheid verbeteren

De Eerlijke Bankwijzer heeft onderzoek gedaan naar de manier waarop banken omgaan met gendergelijkheid. Uit dit onderzoek blijkt, volgens de Eerlijke Bankwijzer, dat veel banken onvoldoende oog hebben voor gendergelijkheid. Triodos Bank scoort ook een onvoldoende, maar werkt aan verbeteringen.

Triodos Bank en de Eerlijke Bankwijzer streven uiteindelijk hetzelfde doel na, namelijk dat banken alleen initiatieven financieren die positieve impact hebben op mens en milieu. 'We delen de ambitie van de Eerlijke Bankwijzer om dit beleid duidelijk en vergelijkbaar te maken,' stelt de bank. Menselijke waardigheid en het respecteren van mensenrechten zijn een essentiële randvoorwaarden voor duurzaam en sociaal ondernemen.

Daarbij moet wel worden aangetekend dat de onderzoeksmethode van de Eerlijke Bankwijzer niet goed aansluit bij de voornamelijk kleinere bankklanten van Triodos Bank. Ongeveer 1 procent van de grofweg 6000 zakelijke relaties kan als grote onderneming worden gezien. 'Aan een zorgboerderij, bakker of winkel – vaak als eenmanszaak nog geleid door de oprichter – kan je volgens ons niet dezelfde eisen stellen als aan een beursgenoteerd bedrijf als het gaat om bijvoorbeeld aantal vrouwen in de raad van bestuur of diepgravend onderzoek naar genderbeleid van toeleveranciers.'

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.