Ads Top

ESMA ziet ruimte voor verbetering bij grensoverschrijdend toezicht

De European Securities and Markets Authority (ESMA) heeft in een zogenoemde ‘peer review’ het toezicht op grensoverschrijdende activiteiten van beleggingsondernemingen en kredietinstellingen in zes EU-lidstaten onderzocht

De verantwoordelijkheid van het toezicht op zowel de nationale als internationale dienstverlening van een financiële onderneming ligt bij de toezichthouder in het land waar de partij gevestigd is. ESMA concludeert dat deze toezichthouders meer aandacht kunnen besteden aan activiteiten van instellingen in andere lidstaten. De score van Nederland is vergelijkbaar met die van andere grote onderzochte toezichthouders, waaronder Duitsland. De AFM gaat met de aanbevelingen aan de slag.

De European Securities and Markets Authority (ESMA) heeft in een zogenoemde ‘peer review’ het toezicht op grensoverschrijdende activiteiten van beleggingsondernemingen en kredietinstellingen in zes EU-lidstaten onderzocht. De verantwoordelijkheid van het toezicht op zowel de nationale als internationale dienstverlening van een financiële onderneming ligt bij de toezichthouder in het land waar de partij gevestigd is. ESMA concludeert dat deze toezichthouders meer aandacht kunnen besteden aan activiteiten van instellingen in andere lidstaten. De score van Nederland is vergelijkbaar met die van andere grote onderzochte toezichthouders, waaronder Duitsland. De AFM gaat met de aanbevelingen aan de slag.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.