Ads Top

Duurzame schadeverzekeringen beschikbaar via ASN Bank

Sinds kort is het mogelijk om via ASN Bank duurzame woonhuis-, inboedel- en aansprakelijkheidsverzekeringen af te sluiten. In geval van schade worden spullen niet automatisch door nieuw vervangen.

De optie wordt geboden om schade te laten te herstellen, of vervangen met tweedehands of refurbished materialen. De premie van de verzekeringen wordt volgens het ASN duurzaamheidsbeleid belegd in duurzame bedrijven, projecten en overheden.

Twee procent van de premie wordt daarnaast belegd in innovatieve duurzame projecten. ASN Bank werkt voor de verzekeringen samen met a.s.r. schadeverzekeringen.
De duurzame schadeverzekeringen bevatten extra dekkingen op het gebied van duurzaamheid. Zo zijn zonnepanelen, laadpalen en groene daken volledig gedekt.

ASN Bank benut een klein deel van de premie (2%) om te investeren in projecten die bijdragen aan een duurzame, veilige en aantrekkelijke leefomgeving. De eerste samenwerking die ASN Bank hiervoor is aangegaan is met Naturalis, voor het project Kennis Natuurlijk!

Vanaf begin februari zijn de verzekeringen online af te sluiten via de website van ASN Bank. Zonder dat het is aangekondigd zijn er inmiddels bijna honderd polissen afgesloten.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.