Ads Top

‘Bank voor de klas’ uitgebreid naar jongeren tot 18 jaar

Het programma Bank voor de Klas, waarmee banken bijna 1 miljoen leerlingen in het basisonderwijs bereikten, wordt dit jaar uitgebreid naar jongeren in het voortgezet onderwijs en het mbo.

Met 18 jaar zijn mensen zelf verantwoordelijk voor hun uitgaven en de contracten die ze afsluiten”, aldus Medy van der Laan, voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB). 'Helaas worstelen steeds meer jongvolwassenen met problematische schulden. Tijdig het gesprek voeren over geld is dus superbelangrijk. Banken willen dat iedereen met genoeg kennis van geldzaken de maatschappij instapt.'

Vanaf de Week van het geld die maandag begint, voeren banken daarnaast een gezamenlijke pilot uit voor het mbo. Mbo-docenten ontvangen ‘Ken je bankzaken’, een nieuwe lesbrief van banken. Daarmee kunnen docenten zelf een les geven, waarna zij een gastles kunnen aanvragen van een speciaal opgeleide budgetcoach van een bank. Tijdens de Week van het geld zijn er op een mbo-school in Emmeloord twee try outs van deze gastlessen. De coach gaat met studenten in gesprek, onder meer over veilig bankieren, het vragen om hulp bij financiële problemen en (het voorkomen van) schulden. Waar nodig wordt direct praktische hulp geboden.

Op 15 juni 2022 sluiten banken deze pilot af. Dat gebeurt met een bijzondere slotdialoog tussen mbo-studenten en een aantal directieleden van banken. De sessies geven bestuurders de kans om te luisteren naar de stem van de generatie van de toekomst. Dit geeft waardevolle inzichten hoe banken jongeren verder kunnen helpen op hun weg naar 18 jaar en financiële verantwoordelijkheid. Deze dialogen zijn op vier mbo-scholen in Amsterdam, Utrecht en Amersfoort.

Het programma Bank voor de klas bereikte bijna één miljoen kinderen in het basisonderwijs. De formule is een financiële gastles door een bankmedewerker die met de klas de Cash Quiz speelt. NVB-voorzitter Medy van der Laan geeft een speciale gastles in de Week van het geld, evenals een aantal bestuurders van banken.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.