Ads Top

Beleggers minder tevreden

Het beleggersvertrouwen is deze maand flink gedaald van 115 in januari naar 107 punten in februari. Deze daling is te herleiden aan de daling van de waarde van de beleggingsportefeuille bij ruim een derde van de beleggers. Daarbij zagen meer beleggers hun eigen financiële situatie in de afgelopen drie maanden verslechteren.

De verwachtingen voor de komende maanden zijn daarentegen niet negatiever geworden. Wel is de voorspelling die de beleggers doen voor de AEX-stand voor mei (754) een stuk lager dan de voorspelling die zij vorige maand deden voor april (788). Dit onderzoek vond plaats voor de inval van Rusland in Oekraïne.

Beleggers hebben in de afgelopen maand meer op de beurs gehandeld dan in januari. In januari gaf de helft nog aan niet gehandeld te hebben, deze maand was dat 39%. Beleggers die handelden op de beurs kochten wel meer dan dat zij verkochten (27% versus 11%). 35% van de beleggers geeft aan ongeveer eens per maand iets te kopen, maar ze vérkopen veel minder vaak. 40% van de beleggers heeft het afgelopen jaar helemaal niets verkocht.

In november 2021 gaf het overgrote deel van de beleggers (72%) nog aan dat het beursjaar beter was dan verwacht en vond maar 9% het slechter dan verwacht. Vier maanden later is hun oordeel een stuk negatiever. Nog maar 23% vindt het beursjaar beter dan verwacht en 41% vindt het minder goed dan verwacht.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.