Ads Top

Palmer Capital Emerg Eur Prop Fund sluit nieuwe lening met Sberbank

Palmer Capital Fondsenbeheer B.V., beheerder van Palmer Capital Emerging Europe Property Fund N.V. (Property Fund), heeft overeenstemming bereikt met Sberbank over de financiering van het Tsjechische gedeelte van het portfolio. De omvang van de lening bij Sberbank bedraagt CZK 298 miljoen (EUR 10,9 miljoen). De huidige banklening van CZK 266 miljoen (EUR 9,7 miljoen) bij de Oostenrijkse Raiffeisen Bank wordt afgelost. De financiering zal naar verwachting eind maart worden afgerond.
Sberbank, opgericht in 1841, is de grootste bank van Rusland. Het hoofdkwartier van de bank is gevestigd in Moskou en de aandelen zijn genoteerd op de beurzen MICEX en RTS. Sberbank is actief in Tsjechië middels een 100% dochter welke een volledige bankvergunning heeft van de Tsjechische Nationale Bank. De lening van Sberbank aan het Property Fund betreft een annuïteitenlening met een rentevaste periode van 3 jaar. De annuïteit wordt berekend over een periode van 20 jaar. Het gewogen gemiddelde rentepercentage op de lening bedraagt 3,42%.
De aflossingscondities van de nieuwe banklening bij Sberbank zijn gunstiger dan die van de huidige lening bij de Raiffeisen Bank, waardoor er geld vrijgemaakt kan worden voor verdere aflossing van de lening bij de SNS Bank en investeringen in het portfolio. De Loan to Value van het portfolio stijgt door de herfinanciering van 46,7% naar 48,7%.
De herfinanciering van het Tsjechische gedeelte van het portfolio is een belangrijke stap in de in september 2013 aangekondigde strategische herfinanciering van het Property Fund. De volgende stap is de herfinanciering van de Tatra Banka lening, die in december 2014 afloopt. Het management is hierover in een vergevorderd stadium van onderhandeling met een aantal banken.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.