Ads Top

'ING meest waardevolle bankmerk van Nederland'

ING is volgens de Brand Finance Banking 500 het meest waardevolle bankmerk van Nederland. Jaarlijks doet Brand Finance onderzoek naar de merkwaarde van de grootste banken ter wereld. Dit jaar bevatten de resultaten van de 100 grootste bankmerken voor het eerst ook een merkwaardering op het gebied van Intellectueel Eigendom. Deze analyse werd geleverd door Novagraaf en is gebaseerd op een methodiek waarbij onder meer wordt gekeken naar de mate waarin de belangrijkste merken van een bedrijf strategisch worden beschermd door merkregistraties in belangrijke markten en gebieden.
Volgens de zogeheten Banking 500 League Table voor 2014, is ING nu het meest waardevolle bankmerk in Nederland dankzij een groei van de merkwaarde met maar liefst € 1,4 miljard (US$ 1,87 miljard). Dit is een groei van 31% ten opzichte van vorig jaar. Ook de Brand Rating van deze financiële dienstverlener is verhoogd van AA- naar AA. Dit geeft aan dat de basis voor groei sterker is geworden.
Home Credit, dat zijn hoofdkantoor in Amsterdam heeft, is een nieuwkomer in de Brand Finance Banking 500. Deze bank heeft met een merkwaarde van € 491 miljoen (US$ 677 miljoen) een vierde plaats veroverd in de lijst met Nederlandse banken, na Rabobank en ABN AMRO. Onder aan de lijst zijn SNS Bank en Van Lanschot van positie gewisseld ten opzichte van 2013. Hoewel SNS werd genationaliseerd, heeft het bedrijf zijn merkwaarde weten te verhogen met € 2 miljoen (US$ 3 miljoen), terwijl de waarde van Van Lanschot juist met € 5 miljoen (US$ 7 miljoen) is gedaald.
De Amerikaanse bank Wells Fargo behield zijn positie als het meest waardevolle bankmerk ter wereld met een totale merkwaarde van meer dan US$ 30 miljard. In de landenlijst staan de Verenigde Staten ook op de nummer 1 positie met een totale waarde van € 140,4 miljard (US$ 193,6 miljard). Nederland staat op een dertiende plaats met een totale merkwaarde van € 13,9 miljard (US$ 19,1 miljard), een groei van 10% ten opzichte van 2013. 

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.