Ads Top

ABN: Bescheiden nettowinst voor 2013

2013 een moeilijk jaar geweest dat heeft geleid tot een bescheiden resultaat voor ABN AMRO. Dat zegt bestuursvoorzitter Gerrit Zalm. Het jaar eindigde met een verliesgevend kwartaal als gevolg van aanzienlijke toevoegingen aan de kredietvoorzieningen en de afdracht van bankbelasting. ABN AMRO rapporteerde een nettowinst van 1.160 miljoen over 2013 en een nettoverlies van 47 miljoen over het vierde kwartaal van 2013.
Zalm: 'Wij zijn met onze activiteiten voornamelijk blootgesteld aan de Nederlandse economie, waar de binnenlandse bestedingen sinds 2008 zijn gedaald. Vooral het binnenlands georiënteerde MKB ondervond de gevolgen van lagere bestedingen. Het aantal bedrijven in onze portefeuille dat in financiële moeilijkheden verkeert, lag op een hoog niveau. De hoogte van onze voorzieningen voor zakelijk vastgoed is door DNB adequaat bevonden. Het onlangs door DNB uitgevoerde onderzoek naar deze portefeuille, waarin ook de risicogewogen activa (RWA) werden beoordeeld, was positief.'
Wat de individuele bedrijfsonderdelen betreft, deed Retail Banking het goed en presteerde Private Banking volgens verwachting. Commercial Banking leed een gering verlies over 2013 door hoge kredietvoorzieningen, maar boekte de afgelopen twee jaar goede vooruitgang op het gebied van efficiencyverbetering. Binnen Merchant Banking werd door de divisie Markets een verlies geboekt. Op dit moment vindt een strategische evaluatie van deze divisie plaats om tot resultaatverbetering te komen.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.