Ads Top

Aanvullende zorgverzekering dit jaar meer afgesloten

Het aantal afgesloten aanvullende zorgverzekeringen is in 2014 gestegen ten opzichte van een jaar eerder. Zo zijn er voor dit jaar meer tandartsverzekeringen en overige dekkingen (zoals fysiotherapie) afgesloten bij de verplichte basisverzekering. Dat blijkt uit gegevens van de vergelijkingssite ZorgWijzer.nl.
Voor 2014 heeft 46,4 procent gekozen om een aanvullende tandartsverzekering af te sluiten. In 2013 lag dit percentage nog op 43 procent (wat een verhoging is van ruim drie procent). De tandartsverzekering met 75 procent vergoeding tot maximaal 250 euro is net als een jaar eerder het meest afgesloten (13 procent).
Ook het aantal Nederlanders dat zich dit jaar heeft verzekerd voor fysiotherapie is gegroeid. Bijna 40 procent heeft hier namelijk voor gekozen in vergelijking met 33,1 procent een jaar eerder. Een vergoeding voor negen consulten op jaarbasis is met ruim 20 procent het meest afgesloten. Een aanvullende verzekering waarbij alle consulten worden vergoed kent de grootste procentuele stijging: van 1,7 in 2013 naar 4,1 procent in 2014. De reden hiervoor is dat enkele grote zorgverzekeraars deze dekking hebben geschrapt, waardoor het aanbod schaarser is geworden.
Ook een aanvullende verzekering voor alternatieve geneeswijzen (waaronder dekkingen als homeopathie en acupunctuur vallen) is meer afgesloten voor dit jaar. 14,5 procent van de mensen hebben een aanvullend pakket afgesloten waarbij een vorm van alternatieve geneeswijzen wordt vergoed. Dat is drie procent meer dan een jaar eerder.
Op aanraden van verschillende consumentenprogramma’s is eind 2012 gehamerd op het goed nakijken van de aanvullende dekkingen en hoeverre dit eigenlijk nog nodig is. Dat heeft destijds geresulteerd in dat mensen alleen kozen om zich voor de basisverzekering te verzekeren. Dit jaar zijn vermoedelijk velen hierop teruggekomen wat de stijging kan verklaren.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.