Ads Top

Jongeren lopen miljoenen euro’s mis

Jongeren laten gemiddeld 250 euro liggen, omdat ze geen belasting terugvragen. Dat bedrag kan in sommige gevallen tot 850 euro oplopen, volgens de Belastingdienst. In totaal gaat het per jaar om tientallen miljoenen euro’s.
Heb je een bijbaan, dan is de kans groot dat je geld terugkrijgt van de Belastingdienst. Bijna 70 procent van de 17-jarigen doet betaald werk, blijkt uit onderzoek van Wijzer in Geldzaken. Alleen weten drie op de tien leeftijdgenoten niet dat ze belasting kunnen terugvragen bij een bijbaan.
Aangifte doen loont voor veel scholieren en studenten, stelt Linda Hartman, senior marketeer studenten bij de ING. “Jaarlijks laat 73 procent van de jongeren gemiddeld 250 euro liggen. Op onze Facebookpagina voor jongeren en studenten krijgen we veel reacties dat ze het een ingewikkelde klus vinden. Dit is zonde en onnodig. Belasting terugvragen is de moeite waard en het is redelijk eenvoudig. De ING wil jongeren daar graag bij helpen. Komende maand zullen we ook in een video uitleggen hoe makkelijk het is om de belastingteruggaaf aan te vragen.”

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.