Ads Top

Burgers van Nederland crowdfunden bank

Kredietbank Nederland is één van de grootste landelijk werkende kredietbanken in Nederland. De bank budgetteert huishoudens die (tijdelijk) zelf niet in staat zijn hun financiën te beheren, saneert schulden en verstrekt leningen. Om te kunnen voldoen aan de groeiende kredietvraag en om minder afhankelijk te zijn van gemeenten die nu hoofdzakelijk Kredietbank financieren, crowdfund de bank bij het grootste crowdfundingplatform van Nederland Geldvoorelkaar.nl. De bank heeft na twee succesvolle crowdfundprojecten inmiddels haar derde project online en is daarmee de eerste bank die gecrowdfund wordt.
Kredietbank Nederland heeft jarenlange ervaring met het verstrekken van sociale kredieten aan een financieel kwetsbare doelgroep. Hierbij kan gedacht worden aan 500 euro voor een bijstandsmoeder voor een nieuwe wasmachine, een lening voor het saneren van schulden of het oversluiten van een hypotheek bij een problematische situatie. Daarmee heeft de Kredietbank een belangrijke sociaal-maatschappelijke en economische rol in Nederland. Tevens speelt Kredietbank een belangrijke rol in de preventie van schuldenproblematiek middels het laagdrempelige Ping-loket waar zij financieel advies geeft.
Ger Jaarsma, directeur Kredietbank ziet sinds 2008 een toename van het aantal kredietaanvragen. Dit is een gevolg van de crisis en van de afname van kredietverstrekking door banken en financieringsmaatschappijen. Met de toename van het krediet ontstaat er een grotere afhankelijkheid van de gemeenten waar tot op heden het grootste deel van de gelden van betrokken werd. Jaarsma over deze ontwikkeling: “Wij zagen door deze afhankelijkheid een risico ontstaan. Daarom waren wij op zoek naar een betrouwbare partij met een maatschappelijk karakter. Deze hebben we gevonden in de vorm van crowdfunding bij Geldvoorelkaar.nl. Indirect helpen burgers van Nederland nu elkaar en wij faciliteren dit.”
Burgers van Nederland helpen medeburgers in lastige financiële situaties
De verwachting is dat ook dit derde project een succes zal worden. Martijn van Schelven, CEO Geldvoorelkaar.nl: “Het merendeel van onze investeerders kijkt niet alleen naar hoge rendementen maar is ook maatschappelijk bewust en wil graag zijn medemens helpen. De eerdere twee crowdfundprojecten via Geldvoorelkaar.nl verliepen voorspoedig. Wij zijn als platform verheugd om op deze positieve wijze bij te kunnen dragen aan de omstandigheden van mensen in lastige situaties.
Het huidige crowdfundproject van de Kredietbank á 500.000 euro is te vinden op de website van Geldvoorelkaar.nl. Een groot voordeel bij dit project is dat ruim 70% van de uitstaande kredieten van de Kredietbank geborgd is en de investeerder daarmee weinig risico loopt. Vanaf 100 euro kan men investeren tegen een rentepercentage van 4%.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.