Ads Top

Rabobank: met consortium van banken en verzekeraars extra steun voor Qredits

Rabobank verstrekt samen met 9 verzekeraars en 3 andere banken gezamenlijk een lening van 61 miljoen euro aan Qredits voor microkredieten en MKB-kredieten. Vandaag heeft Rien Nagel, lid van de raad van bestuur van de Rabobank, namens de banken samen met de verzekeraars en Qredits de overeenkomst ondertekend. Dit gebeurde tijdens het symposium ter gelegenheid van het 5-jarig jubileum van Qredits en in aanwezigheid van Hare Majesteit Koningin Máxima.
“Samen met de andere drie grootbanken verhoogt Rabobank de bestaande lening aan Qredits met 15,5 miljoen tot in totaal 31 miljoen euro.  Het is mooi en goed voor de ondernemers dat ze met Qredits een keuze erbij krijgen. Het kan uitkomst bieden juist voor die ondernemers die niet zomaar in aanmerking komen voor regulier bancair krediet. Dankzij de opschaling van het kredietplafond naar 150.000 euro per klant en dankzij deze nieuwe lening, kan Qredits sterker groeien in het mkb-segment”, aldus Rien Nagel, lid van de raad van bestuur van de Rabobank.
Met deze nieuwe lening heeft Qredits in totaal 121 miljoen euro aan financieringen aangetrokken, om aan te wenden in de vorm van microkrediet en MKB-krediet. De overeenkomst is ondertekend door ABN Amro, ING Bank, Rabobank en Triodos Bank, Aegon, ASR, Achmea, Delta Lloyd, Goudse, Generali, INGAM, SERLEV, VVAA en Qredits. De bijeenkomst vond plaats in het auditorium van de Rabobank in Utrecht.
Rabobank blijft, naast het verstrekken van financiering, Qredits ook op andere vlakken ondersteunen. De bank gaat door met het doorverwijzen van potentiële klanten van Qredits. De Rabobank blijft coaches beschikbaar stellen voor de support van ondernemers. Met de andere grootbanken wil Rabobank Qredits ondersteunen in haar ambitie om ondernemerschap voor alle doelgroepen bereikbaar te maken.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.