Ads Top

ING sluit 2013 af met winst, 300 extra banen wegING heeft in het vierde kwartaal van vorig jaar ruim 60 procent minder winst geboekt dan een jaar eerder. In het afgelopen kwartaal werd een nettowinst geboekt van 539 miljoen euro, tegen 1,5 miljard euro een jaar eerder. De onderliggende winst, gecorrigeerd voor verkopen van onderdelen en afschrijvingen, was vorig kwartaal met 405 miljoen euro wel 2,5 keer groter dan een jaar eerder. In heel 2013 ging de winst van ING met 22 procent omhoog tot 3,26 miljard euro. Bestuursvoorzitter Ralph Hamers spreekt ondanks de gedaalde winst in het laatste kwartaal van een 'succesvol' jaar, waarin zowel de resultaten van de bank als van de verzekeringsactiviteiten verbeterde.
ING Verzekeringen heeft een verdere stap gezet op weg naar haar onafhankelijke toekomst. In oktober werd het nieuwe ‘NN’-merk geïntroduceerd en werd de segmentatie van ING Verzekeringen beter afgestemd op haar activiteiten. Het operationeel resultaat over het 4e kwartaal van de te continueren activiteiten van ING Verzekeringen bedroeg 215 miljoen euro, vooral als gevolg van de verbeterde prestaties bij het levensbedrijf in Nederland. Hamers: 'We hebben in het 4e kwartaal 2013 en begin 2014 maatregelen genomen om de kapitaalpositie van ING Verzekeringen te versterken. Hierdoor zijn de kapitaaldekkingsratio en de solvabiliteitsratio’s van NN Leven aanzienlijk gestegen en zijn lokale onderdelen adequaat gekapitaliseerd. De voorbereidingen voor het geplande basisscenario van een beursgang liggen op koers en het is ons voornemen om dit jaar naar de markt te gaan, wanneer de omstandigheden daarvoor gunstig zijn.'
ING schrapt overigens nog eens 300 banen bij zijn Nederlandse bankactiviteiten. De ontslagen komen bovenop de 1400 banen die vorig jaar voor de periode tot en met 2015 werden aangekondigd. In totaal kost de in 2012 ingezette reorganisatie nu circa 4100 arbeidsplaatsen.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.