Ads Top

MasterCard verlaagt tarieven voor creditcardbetalingen

MasterCard verlaagt in de komende twee jaar de tarieven die banken elkaar onderling berekenen voor het verwerken van de binnenlandse creditcardbetalingen. Hiermee worden de kosten voor creditcardbetalingen voor ondernemers, zoals winkeliers en horeca-ondernemers, lager. Deze verlaging volgt op de bezorgdheid die ACM vorig jaar bij MasterCard heeft geuit over deze interbancaire tarieven die MasterCard voor creditcard betalingen in Nederland gebruikt. Die tarieven gelden bij alle creditcardbetalingen, zowel on- als offline. Zij bepalen voor 60% de kosten die de winkelier maakt als een klant een creditkaart gebruikt.
ACM kreeg van ondernemers, met name uit de detailhandel, te horen dat ze de tarieven die creditcardmaatschappijen rekenen voor creditcardbetalingen te hoog vinden. ACM heeft dit signaal onderzocht.
MasterCard gaat de interbancaire tarieven voor binnenlandse creditcardbetalingen nu aanpassen. Nu is het tarief 0,9% van de transactie. Per 1 juni 2014 gaat het naar 0,7%, per 1 januari 2015 naar 0,5% en per 1 januari 2016 naar 0,3%. Omdat MasterCard heeft toegezegd de tarieven te verlagen ziet ACM geen aanleiding meer om nader onderzoek te doen naar een mogelijke overtreding van de mededingingsregels door MasterCard.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.