Ads Top

ABN AMRO uitgeroepen tot beste voorspeller goudprijs 2013 door Metal Bulletin

Georgette Boele, analist Valuta en Edelmetalen van ABN AMRO, is vandaag door Metal Bulletin Apex uitgeroepen tot meest nauwkeurige voorspeller van de goudprijs in 2013. Deze organisatie verzamelt en analyseert de nauwkeurigheid van prognoses van en onderzoek naar metaalprijzen van banken en andere marktpartijen.
Boele voorspelde begin vorig jaar een gemiddelde goudprijs voor 2013 van USD 1.500. Haar prognose was de meest behoudende in de markt, maar bleek veel nauwkeuriger te zijn dan de voorspellingen van andere analisten. Na de instorting van de goudprijs in april verlaagde Boele haar eindejaarsprognose naar USD 1.200, terwijl de reële goudprijs aan het einde van het jaar USD 1.205 bedroeg. Ook voor het komende jaar is Boele behoudend: haar eindejaarsprognose voor 2014 is een gemiddelde goudprijs van USD 1.100 over het hele jaar en USD 1.000 eind december. Voor 2015 verwacht zij een jaargemiddelde van USD 900 en USD 800 aan het eind van het jaar.
Boele was bovendien de op één na beste voorspeller van de prijs van platina, aldus Metal Bulletin Apex. Ze is tweede in de categorie edelmetalen als geheel, inclusief zilver en palladium. In 2012 tekende Boele voor de beste prognose van de zilverprijs.
ABN AMRO kreeg daarnaast speciale aandacht voor de nauwkeurigheid van haar voorspellingen van prijzen in de categorie basismetalen. In het vierde kwartaal van 2013 was sectoranalist Casper Burgering voor het tweede achtereenvolgende kwartaal verantwoordelijk voor de beste prijsprognoses voor koper, aluminium, zink, tin, nikkel en lood.
Metal Bulletin Apex - onderdeel van nieuws- en data-agentschap Metal Bulletin (een dochter van Euromoney Institutional Investor plc) - combineert research en analyses van de prijsontwikkeling van metalen om tot de beste prijsprognoses in de markt te komen. Apex houdt ranglijsten bij van analisten op basis van hun meest recente prijsvoorspellingen van metalen die verhandeld worden op de London Metal Exchange.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.