Ads Top

De weg naar het collectieve geld lijkt gevonden

Ondernemersfonds Utrecht blijkt in het tweede jaar van haar bestaan goed op stoom te zijn gekomen. Van de beschikbare budgetten is in 2013 tachtig procent toegekend. In 2012 was dit nog 37 procent. Vooral het aantal gebieden dat gebruik maakt van het fonds is gegroeid. Op dit moment loopt de evaluatie van het fonds. Op basis van de uitkomsten hiervan beslist de gemeenteraad medio 2014 over de voortgang van het ondernemersfonds. 
Steeds meer trekkingsgebieden maken gebruik van het ondernemersfonds om collectieve zaken in het gebied ook collectief te financieren. Van de 75 gebieden, deden 54 gebieden in 2013 een aanvraag. In 2012 waren dit 24 gebieden. Het meeste geld wordt ingezet voor promotie, marketing en evenementen (36 procent). In 2012 ging nog het merendeel van de bestedingen naar schoon, heel en veilig.
Van de Streekmarkt op de Twijnstraat tot camerabeveiliging, van Tour du Jour tot feestverlichting in de binnenstad, van vlaggenmasten in Lombok tot de organisatie van Utrecht Science Park, van de WIJkiosk Terwijde tot de Facebookactie van het Smaragdplein, van de Koningsspelen Maximapark tot de kermis in Haarzuilens en van de succesvolle stickeractie op de Biltstraat tot het oplossen van parkeerproblemen bij de Kromhoutkazerne, zomaar een greep uit de projecten die laat zien hoeveel collectieve zaken inmiddels uit het Ondernemersfonds Utrecht worden gefinancierd.
Op dit moment loopt de evaluatie van het fonds. Alle OZB betalers zijn uitgenodigd om hieraan mee te doen. Daarnaast wordt het georganiseerde bedrijfsleven gevraagd haar mening over het fonds te geven. Op basis van de uitkomsten van de evaluatie zal de gemeenteraad medio 2014 een besluit nemen over de doorgang van het fonds na 2014.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.