Ads Top

ING breidt aanbod indextrackers uit

Driekwart van de beleggers die gebruik maken van het nieuwe platform Zelf Vermogensopbouw hebben een neutrale tot hogere risicohouding. Dit risico wordt vaak gekoppeld aan een betrekkelijk korte beleggingshorizon. Ruim drie kwart stelt zichzelf een concreet vermogensdoel. Zelf Vermogensopbouw van de ING biedt beleggers inzicht en overzicht in risico, het verwacht rendement en de optie tot experimenteren. Daarnaast breidt de ING het aanbod beleggingsfondsen en indextrackers per direct uit. In totaal worden 85 trackers aan het aanbod toegevoegd.
Deze week heeft de ING haar aanbod aan beleggingsfondsen en indextrackers in haar nieuwe platform Zelf Vermogensopbouw uitgebreid. Beleggers konden al kiezen uit ruim 350 fondsen en trackers; daar zijn er nu 85 bijgekomen. Karien van Gennip, Directeur Private Banking & Beleggen bij de ING, is trots op deze uitbreiding: “Waar veel beleggingsbanken lijken te kiezen voor een beperkter aanbod, kiezen wij duidelijk voor een andere koers. Meer fondsen en trackers, van een groot aantal verschillende fondshuizen. Op deze manier bieden we onze klanten een ruime keuze, waarmee zij zelf hun portefeuille kunnen samenstellen.”
De meeste gebruikers van Zelf Vermogensopbouw kiezen voor een neutraal risico. Beleggers maken gebruik van een risicometing in 7 categorieĆ«n, van A (weinig risico) tot G (veel risico). Van de gebruikers die hun risicobereidheid aangeven, kiest bijna 39% voor een portefeuille met een gemiddeld risiconiveau (D). Opvallend is dat meer dan 50% kiest voor een iets offensievere strategie. Karien van Gennip: “Beleggers zien kansen. Daarnaast kan een offensievere portefeuille op de langere termijn vaak tot hogere rendementen leiden. Hierbij is het wel verstandig uit te gaan van een langere beleggingshorizon, om een eventuele terugval van de beurs op te kunnen vangen.”
Om zicht te krijgen op de verwachte waardeontwikkeling van hun portefeuille, kunnen beleggers hun beleggingshorizon invullen. Maar liefst twee derde kiest hierbij voor een horizon van 10 jaar of korter. Vaak gaan horizon en risicobereidheid hand in hand, maar beleggers lijken nu te mikken op kortetermijnrendement. Van Gennip: “We zien dat risicobereidheid bij de gebruikers van Zelf Vermogensopbouw wat groter is dan je misschien vanuit hun beleggingshorizon zou verwachten. Aan de ene kant pak je dan sneller winst, aan de andere kant loop je wel wat meer risico. Uiteraard ligt de uiteindelijke keuze ligt altijd bij de belegger, die heeft de touwtjes in handen.”

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.