Ads Top

Van besparen naar sparen

Goede voornemens, weet u nog wel? Ruim 80 procent van de Nederlanders wil in 2014 dingen anders aanpakken, bleek uit het Goede Voornemens Onderzoek van de ING. Nu nog volhouden.
Meer dan de helft van onze goede voornemens heeft te maken met de portemonnee. ‘Zuiniger met geld omgaan’ staat zelfs in de top-vijf van het jaarlijks Goede Voornemens Onderzoek van de ING. Driekwart van de ondervraagden verwacht dat de goede voornemens een positieve invloed hebben op de persoonlijke financiën.
“Om een voornemen in daden om te kunnen zetten, is het goed om te weten dat het je wat oplevert”, zegt Marten van Garderen van het ING Economisch Bureau. “Doordat veel voornemens pas op lange termijn een positief resultaat bieden, is het lastig om het vol te houden.
Van Garderen heeft drie tips. Roep de hulp in van familie en vrienden; zij kunnen steun bieden. En: maak concreet welke stappen leiden tot het uiteindelijke doel. “Zo helpt het maken van een boodschappenlijstje om impulsaankopen te voorkomen.” De derde tip is om het voordeel van het goede voornemen in geld uit te drukken. “Stoppen met roken is niet alleen goed voor de gezondheid; het scheelt ook veel geld. Een pakje per dag roken – voor zo’n 6 euro – kost op jaarbasis inmiddels meer dan 2.200 euro.”


Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.