Ads Top

Tool geeft inzicht in financiële gevolgen regelgeving

Andere regels en nieuwe toeslagen of heffingen. Aan het begin van een nieuw jaar is het maar weer afwachten hoe dat financieel uitpakt. ‘Wat betekent dit voor mij?’, vragen veel mensen zich af. Een gelijknamige tool van Wijzer in geldzaken brengt het in kaart. Na ruim een week hebben al zo’n 50.000 Nederlanders de tool gebruikt.
Wijzer in geldzaken ontwikkelde de tool  met medewerking van het Nibud. “De media hebben afgelopen anderhalf jaar allerlei kabinetsmaatregelen belicht”, vertelt Henriëtte Raap-Scheele namens Wijzer in geldzaken. “Maar die overzichten in de krant laten de gevolgen ervan in het algemeen zien, terwijl dat voor iedere persoon anders is. Mensen zien door de bomen het bos niet meer, en houden misschien wel daardoor de hand op de knip. Tijd voor overzicht, dachten wij.”
De tool biedt dat overzicht. Nadat de gebruiker een paar vragen over zijn persoonlijke situatie heeft ingevuld, krijgt hij een lijst met de maatregelen die voor hem van belang zijn. Dat is bijvoorbeeld afhankelijk van of je huurder of huiseigenaar bent. Of je kinderen hebt of niet. En of je een auto rijdt of met het openbaar vervoer naar je werk gaat. De tool laat voor iedere maatregel zien wat er verandert, wat de mogelijke financiële gevolgen hiervan zijn en wat je kunt doen om je financiën bij te sturen. 
Dat de tool in een behoefte voorziet blijkt uit de eerste cijfers. Raap-Scheele: “De eerste ervaringen zijn enorm positief. In de eerste week had de site maar liefst 50.000 unieke bezoekers.” 95 procent daarvan heeft de tool ook volledig doorlopen. En zeker een derde daarvan heeft doorgeklikt naar meer informatie over de maatregelen. “We horen terug dat de tool toegankelijk en handig is, met begrijpelijk taalgebruik. Na de eerste maand zal het gebruik wel afnemen, maar we blijven de tool onderhouden en updaten als er nieuwe besluiten worden genomen.”
Benieuwd naar de financiële gevolgen van overheidsmaatregelen voor u? Gebruik de tool ‘Wat betekent dit voor mij?’
  

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.