Ads Top

Invulhulp belastingaangifte kan veiliger

Je mag alles van me weten, behalve mijn pincode én mijn DigiD. Ouderenbond Anbo waarschuwt mensen die hun belastingaangifte uitbesteden om hun DigiD geheim te houden. Ook moeten ze voorzichtig zijn met de invulhulp die ze inschakelen.
De belastingaangifte uitbesteden: dat kan leuker en makkelijker zijn. Maar mensen die invulhulp inschakelen, kunnen van de regen in de drup belanden. Leden van ouderenbond Anbo klagen over ongecertificeerde belastinginvullers, die geen opleiding hebben en die niet verzekerd zijn tegen eventuele fouten in de aangifte.
Om de digitale belastingaangifte te ondertekenen, is een DigiD nodig. Deze code is strikt persoonlijk, waarschuwt de Anbo. Nederlanders moeten daarom met hun DigiD net zo voorzichtig omspringen als met hun pincodes. Alex van Scherpenzeel, coördinator belangenbehartiging van de Anbo, vertelt dat kwaadwillenden bij ouderen langs de deuren gaan. Ze bieden dan aan om de belastingaangifte voor ze in te vullen. Als de DigiD in verkeerde handen komt, ligt misbruik op de loer. “Met een DigiD-code kun je ook toeslagen aanvragen.”

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.