Ads Top

Aantal vrouwen bij ABN AMRO neemt toe

Het aantal vrouwen in de top en het middenmanagement van ABN AMRO is in 2013 met ruim twee procent toegenomen. "We zijn zeer tevreden over de ontwikkeling van ons diversiteitsbeleid", zegt Yelly Weidenaar, hoofd Diversity & Inclusion bij ABN AMRO. "Bij functies in de subtop is nog geen grote stijging waarneembaar. Daar verandering in brengen is absoluut prioriteit voor 2014."
Aan het werven van vrouwen is de afgelopen twee jaar veel aandacht besteed. Zo zijn speciale evenementen opgezet, zodat vrouwen kennis konden maken met werken bij ABN AMRO. Dit heeft geleid tot een stijging van het aantal vrouwen. "Nu is het zaak hen binnen te houden. In de cijfers zien we al dat meer mannen dan vrouwen de bank verlaten", aldus Weidenaar.
Het diversiteitsbeleid van ABN AMRO is niet uitsluitend op vrouwen toegespitst. De bank richt zich ook op diversiteit op het gebied van culturele achtergronden, beperkingen en leeftijden. "Binnen de bank wordt het beleid duidelijk ondersteund en breed gedragen. Zowel in- als extern wordt steeds zichtbaarder welk belang ABN AMRO hecht aan diversiteit. Kijk bijvoorbeeld naar onze goedlopende pilot voor mensen met een arbeidsbeperking. Daarvoor zijn 23 tijdelijke fte’s beschikbaar. Vijftien hiervan zijn inmiddels ingevuld.
ABN AMRO constateert dat het afgelopen jaar 55 procent van de trainees bij ABN AMRO vrouw was. 23 procent van de trainees was onderdeel van etnische minderheid. "Dat aantal is echt enorm", zegt Yelly Weidenaar enthousiast.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.