Ads Top

Rabobank slankt af

Rabobank maakt met het programma Visie 2016 de beweging naar 100 lokale Rabobanken. Een belangrijk onderdeel van Visie 2016 is de herinrichting van Rabobank Nederland. Als gevolg hiervan zullen de kosten in 2016 minimaal 220 miljoen euro lager zijn dan in 2013. Deze kostenbesparing leidt naar verwachting tot en met 2016 tot een verlies van 1.000-2.000 arbeidsplaatsen op een totaal van 11.500.
Daarnaast zal Rabobank de Nederlandse activiteiten van Rabobank International samenvoegen met Rabobank Nederland. Dit past in het streven naar één compacte en efficiënte Rabobank-organisatie en zal tot aanvullende kostenbesparingen leiden.
De leiding van de herinrichting van Rabobank Nederland is in handen van Ralf Dekker, lid van de raad van bestuur.  “Ik ben ervan overtuigd dat het beter, sneller en slimmer kan in de centrale organisatie, tegen lagere kosten”, licht Ralf Dekker toe. “Die beweging naar een soberder en slagvaardiger bank, als onderdeel van Visie 2016,  is inmiddels volop in gang gezet. Lokale banken lopen daarin voorop. Volgens plan volgt nu de centrale organisatie. De integratie van de Nederlandse activiteiten van Rabobank International wordt daar aan gekoppeld. Dit alles met het doel een betere samenwerking, minder bureaucratie en meer slagvaardigheid.”
De komende maanden zal de nieuwe inrichting van Rabobank Nederland nader worden uitgewerkt en zullen de personele consequenties nauwkeuriger duidelijk worden.
Rabobank maakte eerder bekend dat als onderdeel van Visie 2016 bij de lokale Rabobanken tot en met 2016 naar verwachting 8.000 arbeidsplaatsen komen te vervallen op een totaal van circa 28.000.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.