Ads Top

Menzis: Forse groei van 70.000 verzekerden

De jaarlijkse periode waarin mensen kunnen veranderen van zorgverzekeraar is voor Menzis succesvol afgesloten. Menzis groeit met bijna 70.000 verzekerden, een toename van 3,5% naar ruim 2,1 miljoen klanten.
Het landelijke percentage van mensen die in 2013 overstapten naar een andere zorgverzekeraar ligt volgens Zorgverzekeraars Nederland rond de 5,7% en is lager dan vorig jaar. Bij Menzis zien we dat de uitstroom onder het landelijke gemiddelde uitkomt en de instroom van nieuwe verzekerden juist boven het landelijke gemiddelde ligt.
Alle labels van Menzis doen het goed. Anderzorg groeit met ruim 10% en blijft de grootste onlineverzekeraar met meer dan 250.000 klanten. Azivo blijft nagenoeg gelijk. Een opvallende trendbreuk is dat ook het Menzis-label groeit. In de afgelopen jaren verloren de grote labels juist klanten aan nieuwe internetlabels en ‘prijsvechters’.
Uit een analyse van de resultaten van de overstapperiode blijkt dat klanten een bewuste keuze maken. Meer klanten oriënteerden zich dit jaar op hun zorgpolis dan in voorgaande jaren. En hielden daarbij hun persoonlijke financiële- en levenssituatie scherp in het oog. Dat bleek uit het grote aantal mensen dat contact opnam met de klantenservice van Menzis met vragen en om informatie in te winnen. Het aantal telefoontjes liep op sommige dagen op tot 45.000.
Voorspellingen, in de media en door vergelijkers van zorgverzekeringen, dat grote groepen mensen alleen maar zouden kiezen voor een lage premie, hoger eigen risico en minder aanvullende verzekeringen zijn niet uitgekomen bij Menzis.
Het percentage verzekerden van Menzis dat kiest voor een hoger vrijwillig eigen risico is relatief laag en is ongeveer 2,5%. Het aantal mensen dat een aanvullende verzekering kiest, stabiliseert zich. De afgelopen jaren zagen we een afname van 2 tot 3% per jaar, nu is de afname rond de 1%.
Ook bij de aanvullende tandartsverzekering zien we de afname van de afgelopen jaren (soms met 3 a 4% per jaar) afvlakken naar rond de 1,5%. Ook zien we geen grote verschuivingen van mensen die een lager aanvullend pakket afsluiten.
Nieuw dit jaar was Budgetbewust, een polis met beperkte zorgsturing. Het aantal klanten dat voor deze polis kiest is lager dan verwacht, maar nog steeds vele duizenden. Klanten kunnen ook bij de Budgetbewustpolis voor bijna alle zorg naar elke zorgaanbieder. Ze kunnen dus gewoon naar hun eigen huisarts en tandarts. Voor elf ziekenhuisbehandelingen (de Topzorgbehandelingen, 30-40 ziekenhuizen) en voor fysiotherapie kunnen klanten terecht bij de aanbieders met een Topzorgpredikaat. Voor alle andere ziekenhuisbehandelingen kunnen klanten naar elk ziekenhuis. Ook voor bepaalde hulpmiddelen en medicijnen zijn voorkeursleveranciers gecontracteerd.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.