Ads Top

Gegevens themasite kredietcrisis vernieuwd

De themawebsite kredietcrisis.rekenkamer.nl is voorzien van geactualiseerde cijfers. In een brief aan de Tweede Kamer geeft de Algemene Rekenkamer op 23 januari 2014 aan welke wijzigingen zijn opgenomen. Deze themawebsite volgt de financiële nasleep van de door de Staat getroffen maatregelen ter ondersteuning van de financiële sector in Nederland ten tijde van de kredietcrisis in 2008 en daarna.
De jongste actualisering omvat onder meer gegevens over de verwerking van Property Finance (de vastgoedpoot) van SNS Bank tot een zelfstandige entiteit. De Staat heeft sinds de overname Euro 2,7 miljard aan kapitaal beschikbaar gesteld plus een faciliteit van Euro 0,6 miljard, een lening van Euro 1,1 miljard en garanties verstrekt van Euro 5,0 miljard plus een garantiefaciliteit van Euro 2,7 miljard aan de genationaliseerde bank/verzekeraar SNS REAAL. Op de themasite is dit overzicht terug te vinden.
Verder zijn geactualiseerde gegevens opgenomen over transacties met ING en andere financiële instellingen en de laatste terugbetaling door IJsland uit de failliete boedel van Landsbanki (de overheid heeft eerder Nederlandse rekeninghouders bij Icesave schadeloos gesteld).

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.