Ads Top

ING introduceert vast team van adviseurs voor vermogende particulieren

Vanaf vandaag heeft iedere klant van ING Personal Banking een eigen team beschikbaar van adviseurs voor zijn vermogensvraagstukken. De accountmanager, personal banker en kantooradviseur werken samen om persoonlijke en proactieve dienstverlening te bieden aan de klanten van ING. Hiermee biedt de ING haar klanten de mogelijkheid om nog bewuster passende financiële keuzes te maken.
“Een verder terugtrekkende overheid en steeds complexere vermogensvraagstukken dwingen onze klanten om nog bewuster met hun financiën bezig te zijn. Het doel van ING Personal Banking is om klanten grip te geven op hun vermogen. Een vast team, met kennis van onze klanten, stelt ze daartoe nog beter in staat”, aldus Karien van Gennip, directeur Private Banking, Personal Banking & Beleggen bij ING. Waar klanten tot voor kort terecht konden bij een van de personal bankers, is dat nu een vast team met een personal banker voor complexe financiële vraagstukken, de accountmanager als eerste  aanspreekpunt en de kantooradviseur voor dagelijkse bankzaken. Voor de klant betekent dit een vast en betrokken team dat op de hoogte is van zijn of haar vragen en wensen en in samenhang werkt aan een passend en persoonlijk antwoord hierop. ING Personal Banking is een kosteloze dienstverlening voor klanten met een vermogen tussen 75.000 en 500.000 euro.
Het afgelopen jaar zijn er extra Personal Bankers aangetrokken voor deze vernieuwende aanpak. Alle Personal Banking-klanten worden geïnformeerd over hun vaste contactpersonen met daarbij de contactgegevens. Daarnaast zullen de adviseurs vanzelfsprekend klanten proactief gaan benaderen voor een servicegesprek. In dit gesprek kan ING financiële vraagstukken met de klant bespreken en de klant bijvoorbeeld ook uitnodigingen voor (online) seminars of financiële informatie-avonden. “We zagen de afgelopen maanden in ons proeftraject al dat klanten erg positief op deze persoonlijke aanpak reageren”, zegt Van Gennip. “Ze waarderen de proactieve houding van hun adviseurs en stellen het op prijs dat het team inzicht geeft in hun actuele financiële situatie. Denk hierbij aan de dilemma’s tussen sparen, beleggen of aflossen. Ook de onzekerheid over de pensioenopbouw, schenken of erven en de financiering van de studie van kinderen kunnen ter sprake komen.” Een van de voornaamste doelen van deze geïntegreerde aanpak is om te signaleren dat een klant met een vraagstuk geholpen kan worden, nog voordat de klant zelf het probleem ervaart. “Juist op het vlak van betrokkenheid maken we nu het verschil”, aldus Van Gennip.
De nieuwe dienstverlening voor Personal Banking is de volgende stap in de campagne ‘Financieel Fit’ waarmee ING Nederlanders wil inspireren om hun financiële situatie te optimaliseren voor nu en in de toekomst.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.