Ads Top

Belastingservice ouderen draait op volle toeren

Een compleet bataljon vrijwillige belastinghulpen gaat de komende weken weer op pad. Ze helpen 127.000 senioren met een kleine beurs bij het invullen van hun belastingaangifte en het aanvragen van toeslagen. Deze betrouwbare en veilige Belastingservice, gecoördineerd vanuit de Unie KBO, is al jaren een groeiend succes.
De Unie KBO nam in 2001, samen met de Belastingdienst, het initiatief voor het opzetten van een hulpdienst voor en door ouderen. De Belastingservice is in twaalf jaar tijd uitgegroeid van 400 naar 2600 invullers en van 10.000 naar 127.000 aangiften.
Door de enorme groei van de service werd al snel duidelijk dat er op provinciaal gebied ondersteuning moest komen. Inmiddels hebben ook de ouderenbonden PCOB en ANBO zich aangesloten. De Unie KBO coördineert nu met succes een landelijke organisatie en twaalf provinciale coördinatiepunten namens de drie ouderenbonden. Van daaruit gebeurt de werving van nieuwe belastinginvullers. Ook organiseert de Unie KBO de verplichte jaarlijkse cursussen voor de vrijwilligers, samen met de Belastingdienst.
Betrouwbaarheid en veiligheid zijn leidend bij de belastinghulp aan ouderen. Niet zomaar iedereen kan invulhulp worden. Belastingcoördinator Lien Dao van de Unie KBO: "De KBO zorgt voor opleiding, screening, begeleiding en controle. Alleen vrijwilligers die zich elk jaar laten bijscholen door de Belastingdienst, krijgen van ons een legitimatie als belastinginvullers. Ouderen kunnen dit controleren door te vragen naar het pasje, waarop IB 2013 vermeld moet staan."
Wat als er klachten zijn over betrouwbaarheid of deskundigheid? Lien Dao: "Dan kan de oudere contact opnemen met het afdelingsbestuur, het provinciale coördinatiepunt of onze eigen Servicetelefoon."

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.