Ads Top

Roemer: Rutte heeft CPB niet verslagen

De donderdag door het CPB gepresenteerde cijfers over de economie zijn voor SP-leider Emile Roemer geen verrassing. `Vriend en vijand erkennen inmiddels dat dit kabinet de crisis verdiept. De negatieve spiraal van bezuinigen, economische krimp wordt door Rutte en Samsom versterkt in plaats van doorbroken. Ze zien zelf nog steeds niet dat hierdoor de economie en de overheidsfinancien steeds verder verslechteren.' Roemer wil de economische krimp omzetten in groei door de koopkracht te herstellen door lastenverlichting en door gericht te investeren in de economie. Ook stelt Roemer voor de kredietverlening voor het midden- en kleinbedrijf (MKB) veilig te stellen door de oprichting van een Nationale Investeringsbank.
Emile RoemerHet CPB maakte donderdag bekend dat de Nederlandse economie opnieuw verder verslechterd is. Ging het CPB in maart nog uit van een half procent krimp, nu blijkt de economische krimp over 2013 uit te komen op een vol procent. Ook de werkloosheid loopt harder op dan gedacht. Het aantal werklozen komt dit jaar op 600 duizend. Eerder ging het kabinet nog uit van 520 duizend werklozen aan het eind van het jaar.
Roemer: `Alle signalen staan voor het kabinet op rood. Wat iedereen al wist is nu bevestigd: Rutte heeft het CPB niet verslagen. Het recept van nog harder bezuinigen dat Rutte I en II steeds gebruiken blijkt geen medicijn maar juist gif te zijn voor onze economie. Die negatieve spiraal kunnen we breken door te investeren in de bouw en in de zorg en door ervoor te zorgen dat Nederlanders weer meer te besteden hebben. We moeten lef tonen en de economie stimuleren. Alleen dan zorg je voor meer economische groei en lagere tekorten van de overheid.'

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.