Ads Top

DVD-generator nu beschikbaar voor financiële ondernemingen

Financiële dienstverleners kunnen vanaf nu de softwareapplicatie van de AFM gebruiken om zelf een standaard dienstverleningsdocument (DVD) aan te maken dat voldoet aan de wettelijke vormvereisten. Dit programma, de zogeheten DVD-generator, is beschikbaar via het Digitaal loket op de website van de Autoriteit Financiële Markten (AFM).
De applicatie is nu beschikbaar nadat de afgelopen dagen gewerkt is aan de oplossing voor de technische problemen die zorgden voor enig uitstel. Financiële dienstverleners kunnen nu aan de slag voordat over ruim drie weken de verplichting in werking treedt om een standaard DVD aan de klant te verstrekken voor producten die onder het provisieverbod vallen.
Alle financiële dienstverleners hadden inmiddels een uitnodiging van de AFM ontvangen om gebruik te maken van de DVD-generator. 
Het DVD bestond al, maar was voorheen vormvrij. Met de komst van het provisieverbod moeten ook aanbieders een DVD beschikbaar hebben sinds 1 januari 2013. Het ministerie van Financiën heeft ook naar aanleiding van de invoering van het provisieverbod besloten het DVD te standaardiseren en heeft de AFM hiertoe de bevoegdheid gegeven. Door het DVD te standaardiseren kunnen consumenten een goede vergelijking maken tussen verschillende financiële dienstverleners.


Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.