Ads Top

Consument krijgt direct zekerheid bij hypotheekaanvraag

Consumenten die via De Hypotheker een hypotheekaanvraag indienen bij Aegon, krijgen sneller zekerheid of de financiering mogelijk is. Op dit moment is er vaak sprake van een wachttijd van enkele weken voordat consumenten een reactie ontvangen van de geldverstrekker. De Hypotheker verkort voor alle hypotheken van Aegon de duur van dit proces naar één dag. Op termijn wil De Hypotheker deze oplossing ook voor hypotheken van andere geldverstrekkers aanbieden.
“Het langdurige aanvraagproces is een doorn in het oog van de consument en dus van ons. Wij willen daar graag een oplossing voor bieden. Niet alleen krijgen kopers sneller zekerheid over hun hypotheekaanvraag en dus of de aankoop van hun nieuwe woning mogelijk is. Maar ook voor de verkopende partij is er eerder duidelijkheid. Het gebeurt nu nog te vaak dat de koop van een woning op het laatste moment niet door kan gaan. Met deze oplossing is een snellere doorloop van huizenverkoop dus mogelijk. Het is echt een doorbraak in het vaak weken durende proces voor het aanvragen van een hypotheek”, aldus Leslie Hogeveen van De Hypotheker.
De Hypotheker en Aegon gaven in maart het startsein voor een pilot waaraan tien vestigingen van De Hypotheker deelnamen. Het nieuwe proces voorziet, met behulp van het volledig digitale platform van Skydoo, in toetsing van de hypotheekaanvraag, digitale analyse en controle van alle relevante documenten en in informatie over de aanvraag, hypotheek en geldverstrekker. De landelijke uitrol is inmiddels gestart en vanaf september werken alle vestigingen van De Hypotheker samen met Aegon met dit nieuwe acceptatieproces.
“Het is logisch dat in een tijd waarin veel geautomatiseerd gaat ook dit soort processen geoptimaliseerd worden. Wij zijn blij dat we hiermee onze service naar onze klanten kunnen verbeteren. Het is geweldig dat De Hypotheker als eerste grote landelijke keten op deze wijze met ons wil samenwerken. Wij zijn ervan overtuigd dat we op deze wijze meer snelheid in het proces krijgen waar klanten veel baat bij hebben, zegt Arjen Westra van Aegon. 

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.