Ads Top

Buijink treedt aan als voorzitter Nederlandse Vereniging van Banken

Chr. P. (Chris) Buijink treedt aan als nieuwe voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Banken. Buijink vertrekt als Secretaris-Generaal van het ministerie van Economische Zaken.Chris Buijink volgt Boele Staal (65) op die met pensioen gaat. Gisteravond nam de Nederlandse Vereniging van Banken afscheid van Boele Staal tijdens een druk bezochte receptie in Amsterdam. "Banken hebben moeten wennen aan terechte verwijten," zei Boele Staal bij zijn afscheid. "De sector is terug op de weg naar haar publieke functie en maatschappelijke verantwoordelijkheid. Maar het vertrouwen is nog niet herwonnen." Chris Buijink bevestigde dat er "veel te doen blijft en hard gewerkt moet worden aan het herstel van het vertrouwen van de samenleving in de bankensector."
Chris Buijink is 58 jaar oud, getrouwd en heeft twee kinderen. Hij studeerde politicologie aan de Universiteit van Amsterdam. Hij werkte sinds 1980 in diverse functies bij het ministerie van Economische Zaken.
Hij was onder meer plaatsvervangend directeur-generaal Buitenlandse Economische Betrekkingen, plaatsvervangend secretaris-generaal en directeur-generaal Ondernemen en Innovatie. Sinds 2007 was hij de hoogste ambtenaar van het departement.
Om het belang van de dialoog met alle stakeholders te benadrukken, nemen tegelijk met de nieuwe voorzitter de voorzitters van de raden van bestuur van Rabobank, ING en ABN AMRO zitting in het bestuur van de NVB.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.