Ads Top

Nieuwe crowdfunding website met AFM-vergunning voor MKB-ondernemers gelanceerd

Eind mei is een nieuwe Nederlandse website voor crowdfunding gelanceerd. De website Crowdaboutnow.com richt zich op gevestigde en startende ondernemers. Door middel van kleine bedragen, soms al vanaf 5 euro, wordt de benodigde financiering bij elkaar gebracht met behulp van betrokkenen. Op een vaste datum wordt de financiering vervolgens terugbetaald, of de aangeschafte aandelen kunnen worden verkocht. Crowdfunding, zoals deze financieringsvorm heet, werd al langer ingezet voor projecten in de creatieve sector. Het is de eerste keer dat een dergelijk platform goedkeuring krijgt van de AFM voor zakelijke kredieten.
De afgelopen jaren deed CrowdAboutNow al ervaring op met crowdfunding via hun website en financierde verschillende ondernemers. Voor het nieuwe platform werd gebruik gemaakt van deze kennis en ervaring, maar werd ook gekeken naar succesvolle projecten in de creatieve sector op verschillende donatie-platforms.  CrowdAboutNow-directeur Tom Vroemen: “De betrokkenheid van donateurs in creatieve projecten op donatieplatforms is hoog, ze doneren op gunfactor en beleving. Maar dit is vaak eenmalig en van korte duur.  Wij zien dat er behoefte is aan betrokken investeerders, die begrijpen wat de ondernemer doet en ook op andere manieren kunnen ondersteunen. Het is niet meer van deze tijd om dit enkel aan grote investeerders en grootbanken over te laten. Iedereen moet met een klein bedrag kunnen bepalen welke plannen uitgevoerd moeten worden”.
Het platform biedt naar eigen zeggen een serieus alternatief voor de traditionele financieringsvormen. Door te werken met een netwerk van partners, kunnen ondernemers ook gebruik maken van een groot netwerk van partners voor ondersteuning na de financieringscampagne. Samenwerking met banken en andere grote financiers wordt niet uit de weg gegaan,  Tom Vroemen: “We werken graag samen met traditionele financiers en maken het juist eenvoudiger een goede inschatting te maken. Als 100 mensen bereid zijn met kleine bedragen risicodragend te investeren in een onderneming, dan zegt dat iets over de ondernemer, het draagvlak en zijn plan”.
CrowdAboutNow zet in op offline ondersteuning op het gebied van crowdfunding, voorafgaand en tijdens de campagne. Op juridisch gebied kiest CrowdAboutNow er ook voor om het gedegen aan te pakken. In maart 2013 ontving het platform van de AFM een vergunning als beleggingsonderneming. Hiermee is CrowdAboutNow het eerste platform met een vergunning voor zakelijke kredieten.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.