Ads Top

Erasmus Universiteit werkt mee aan lespakket financiële onderwerpen

Onlangs presenteerden Erasmus Universiteit Rotterdam, APG en de CED-Groep het lespakket Nieuwsbegrip Financieel, dat zich richt op brugklassen en groep 8-leerlingen van de basisschool. Het  nieuwe lespakket uit de onderwijsserie ‘Nieuwsbegrip financieel’ probeert jongeren wegwijs te maken in de vaak wondere wereld van de financiële economie. Daarbij wordt ingespeeld op een onderwerp
dat recent in het nieuws is geweest.
Het lespakket bestaat uit maandelijkse lesbrieven met opdrachten, die op een laagdrempelige manier inhaken op actuele en financieel-economische onderwerpen. De  lesbrief wordt verspreid onder 4.500 basisscholen en 750 scholen in het voortgezet  onderwijs via de website van Nieuwsbegrip.
‘Wat is een aandeel?’, ‘Wat betekent ‘beursgenoteerd?’, ‘Wanneer is er sprake van  economische groei of krimp?’, ‘Wat betekent ‘schuldenlast?’, ‘Wat is het poldermodel?’. Bijna  dagelijks worden jongeren via TV, internet of krant geconfronteerd met dit soort begrippen  die het dagelijks nieuws bepalen. Maar wat betekent het allemaal en hoe hangen deze  onderwerpen met elkaar samen? Zo is er een editie waarbij wordt ingegaan op Google als grootste beursgenoteerde onderneming, wordt uitgelegd waarom de staat een  bank koopt en is er ook een lesbrief over het poldermodel, naar aanleiding van het dit  voorjaar afgesloten sociaal akkoord tussen werkgevers en werknemers.
Prof.dr.Onno Steenbeek, bijzonder hoogleraar Risicobeheer van pensioenfondsen aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en directeur ALM van APG: ”Financiële markten wereldwijd beïnvloeden direct of indirect de portemonnee van iedereen. Van grootouders via het pensioensparen, van ouders via de baan of de waarde van het huis en van jongeren zelf via bijvoorbeeld het zakgeld. Wij werken als grote institutionele belegger dan ook graag, samen met EUR en CED-Groep, mee aan voorlichting over deze vaak complexe onderwerpen.”

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.