Ads Top

Adviseur kan kennis bijhouden bij Aegon

Aegon gaat opleidingen en trainingen verzorgen voor pensioenadviseurs. Onder intermediairs bestaat grote behoefte aan praktijkgerichte cursussen. Zeker nu hun klanten rechtstreeks voor de advieswerkzaamheden moeten betalen, voelen adviseurs extra druk hun werk snel en goed te doen. Aegon biedt de modules aan onder de noemer Aegon Academie.
De Aegon Academie staat open voor álle pensioenadviseurs; cursisten hoeven geen relatie met Aegon te hebben. Nico Dekker, directeur van Aegon Intermediair: "Adviseurs zijn voor ons een belangrijke schakel met de eindklant. Wij hebben als pensioenverzekeraar én -belegger veel kennis in huis, en die willen we gestructureerd delen met pensioenadviseurs. Wij hopen met de Aegon Academie de adviseur een kwaliteitsimpuls te geven." Voor alle modules worden PE-punten aangevraagd bij de Federatie Financieel Planners.
Volgens Nico Dekker is de opening van de Aegon Academie een logisch gevolg van enkele recente ontwikkelingen: "Het provisieverbod maakt klanten kritischer op het geboden advies, je moet als adviseur dus goed gewapend zijn met kennis. Maar ook de toezichthouder en de wetgever kijken kritisch mee met de adviseur. Met de Aegon Academie sluiten we zoveel mogelijk aan op de leidraden die de AFM heeft uitgegeven over pensioenadvisering."
Bijzonder is de cursus over beleggen, een terrein dat voor veel pensioenadviseurs nieuw is. Een toenemend aantal pensioenregelingen is echter afhankelijk van beleggingsresultaten. De verregaande keuzes die daarin moeten worden gemaakt komen voor rekening en risico van de deelnemers. In de cursus leert de adviseur hoe de beleggingsproposities van aanbieders te vergelijken. Dit onderdeel van de Academie wordt door Aegon samen met opleidingsinstituut Dukers & Baelemans verzorgd.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.