Ads Top

Meer liquiditeit voor klein MKB

Nu de banken steeds lastiger kredieten verstrekken, moeten ondernemers creatiever worden om hun liquiditeit op orde te krijgen. Uit een recent gepubliceerd onderzoek van Panteia/EIM kwam naar voren dat factoring, wat nagenoeg hetzelfde is als financiering van facturen, een prima alternatieve financiering kan zijn. De onderzoekers: "Factoring biedt de ondernemer vooral werkkapitaalgerelateerde voordelen. MKB-ondernemers zijn positief over de directe kapitaalinjectie door gebruik van factoring ..."
"Wij kopen debiteurenportefeuilles van bedrijven en keren binnen 24 uur ruim 90 procent uit van de openstaande facturen. Dat doen we in samenwerking met Gothia B.V., vanwege hun jarenlange ervaring in factoring en financiering. Wat sterk is aan dit concept is tevens de snelheid, een ondernemer kan zonder businessplan en met recente jaarcijfers, al binnen 1 week over zijn geld beschikken", aldus Serge Eikhoudt van BusinessCompleet.nl.
ij een jaaromzet van 800.000 euro en een gemiddelde debiteurentermijn van 45 dagen, betekent dat ongeveer 100.000 euro meer liquiditeit voor een bedrijf. De uiteindelijke klant die de factuur moet betalen, zal daar overigens weinig van merken. In feite ontvangt hij dezelfde factuur met een ander bankrekeningnummer. En door maatwerkafspraken zullen klanten die te laat betalen altijd worden behandeld zoals dat vooraf is afgesproken.
BC.nl is het grootste MKB platform van Nederland en biedt ondernemers steeds meer diensten om MKB'ers te ondersteunen en vooral te ontzorgen. Financiering van facturen past daar perfect in, omdat veel ondernemingen zorgen hebben over hun liquiditeit. Met een online bereik van ongeveer 100.000 unieke ondernemers per maand, kan BC Financiering veel ondernemers effectief ondersteunen.
Financiering van facturen is echter bij lange na geen gemeengoed bij MKB-ondernemers. Uit onderzoek van BusinessCompleet.nl blijkt bijvoorbeeld dat een kleine 30 procent het begrip factoring en dus financiering van facturen kent. Factoring wordt echter nauwelijks ingezet. Volgens het al genoemde onderzoek van Panteia/EIM heeft de afgelopen twee jaar 7 procent van de onderzochte MKB'ers gebruik gemaakt van factoring. Dit komt deels door de hoge drempel.
Veelal wordt door aanbieders een omzet van minimaal een miljoen euro per jaar verlangd voordat factoring wordt aangeboden. Gothia B.V. en BusinessCompleet.nl brengen de drempel omlaag naar 300.000 euro! Hiermee kunnen veel meer ondernemers profiteren van de voordelen van factoring.


Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.