Ads Top

Grote verschuivingen na invoering van sekseneutrale premies

Sinds vrouwen en mannen gelijke premies moeten betalen voor overlijdensrisicoverzekeringen, zijn de tarieven volop in beweging. Dat blijkt uit onderzoek van MoneyView in opdracht van de Consumentenbond. Vrouwen van 50 jaar die nu een verzekering afsluiten, betalen gemiddeld 20% meer dan een jaar geleden. Mannen van 45 jaar profiteren juist: voor hen werd de verzekering tot 21% goedkoper. In de afgelopen 10 jaar zijn alle premies voor deze verzekeringen sterk gedaald. Voor consumenten loont het de moeite om de verzekeringen goed te vergelijken en - in veel gevallen - over te stappen.
De premies voor mannen en vrouwen zijn sinds december 2012 verplicht gelijk. Voor die tijd hielden verzekeraars rekening met de hogere levensverwachting voor vrouwen ten opzichte van mannen, maar dat werd verboden door het Europese Hof van Justitie. Het viel te verwachten dat verzekeringen voor mannen goedkoper zijn, en voor vrouwen duurder. Verrassend zijn de verschillen tussen leeftijden. Vrouwen van 25 jaar betalen gemiddeld 4% meer premie dan in april 2012, vrouwen van 50 jaar gemiddeld 20% meer. Voor mannen van 25 tot 45 jaar daalde de gemiddelde premie met ongeveer 15%, voor mannen van 50 jaar met 12%.
Het is dus voor iedereen raadzaam de huidige verzekering onder de loep te nemen en te vergelijken met het huidige aanbod. Een overlijdensrisicoverzekering is een levensverzekering die uitkeert  als de verzekerde  binnen de looptijd van de verzekering overlijdt. Deze verzekering kan worden afgesloten in combinatie met een hypotheek of los daarvan. 

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.