Ads Top

Shell heeft beste online financiële communicatie van 2012

Olieconcern Royal Dutch Shell heeft de beste financiële website. Dit blijkt uit jaarlijks onderzoek naar de kwaliteit van online financiële communicatie van alle Nederlandse beursgenoteerde bedrijven. Binnen de categorie mid- en smallcap scoort de website van Mediq het hoogst en is tevens de hoogste stijger in de top-10. Het onderzoek wordt uitgevoerd voor Het Financieele Dagblad in het kader van de FD Henri Sijthoff-Prijs voor beste financiële verslaggeving. Digital consultancy bureau Jungle Minds heeft de websites onderzocht en een Top-40 samengesteld.
Royal Dutch Shell heeft zijn eerste plaats te danken aan zijn bovengemiddelde prestatie op bijna alle onderdelen. De website biedt een financieel informatiecentrum, met veel persberichten en rapporten als jaar- en kwartaalverslagen en presentaties. Het is actief op verschillende sociale media kanalen en heeft apps voor de smartphone en tablet beschikbaar gesteld.
Het gebruik van sociale media, zoals Twitter, Facebook en LinkedIn, bij bedrijfscommunicatie is sterk in opkomst. Bijna driekwart (73 procent) van de ondernemingen biedt nu informatie aan via sociale media, tegenover minder dan de helft een jaar eerder. Bedrijven zetten sociale media vooral in voor een beter bereik, meer merkbeleving en service. Van interactie is echter nog nauwelijks sprake. Bedrijven gebruiken sociale media vooral eenzijdig om berichten de wereld in te sturen. Ook is nog geen sprake van een duidelijk beleid rondom sociale media.
De ontwikkeling van een jaarverslag app heeft eveneens een enorme vlucht genomen. Tegenwoordig heeft een derde van de ondernemingen een app, dat  terwijl vorig jaar dat nog maar 10 procent was. Dankzij apps is het mogelijk om altijd en overal financiële informatie over een onderneming te bekijken.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.