Ads Top

Topbestuurders van banken geven financiële gastles

CEO's en andere topbestuurders van zestien banken geven op dinsdag 13 november een financiële gastles op De Brede school (As-Soeffah, Bijlmerhorst en De Polsstok) in Amsterdam Zuidoost. Daarmee geven ze de aftrap voor 3300 gastlessen aan 100.000 kinderen die bankmedewerkers landelijk geven tijdens de Week van het Geld . Directeur Wim Mijs van de Nederlandse Vereniging van Banken is blij met de verdubbeling van het aantal gastlessen ten opzichte van vorig jaar: 'De lessen maken bankiers trots op hun vak.'
Om een gastles over financiële educatie leuk en laagdrempelig te houden hebben de banken het spel Cash Quiz ontwikkeld in samenwerking met het Nibud. Het spel brengt de dialoog op gang over omgaan met geld. Het spel wordt na afloop van de gastles geschonken aan de school zodat het later nogmaals gespeeld kan worden door de kinderen.
Het doel van het gastlesprogramma 'Bank voor de Klas' is om kinderen in het basisonderwijs vroeg 'geldwijs' te maken en te leren omgaan met geld. Aan de hand van verschillende onderwerpen rondom het thema geld (zoals sparen, zakgeld en lenen) worden kinderen financieel bewuster gemaakt. Hiermee wordt de basis gelegd voor financiële zelfredzaamheid op volwassen leeftijd. De leerlingen die een gastles krijgen, ontvangen het 'Geld weetjes kwartet'. "Dat kwartet kan thuis worden gespeeld en daarmee betrekken we ook de ouders," aldus Mijs. Om die betrokkenheid verder te vergroten krijgen ouders dit jaar voor het eerst ook een financiële gastles tijdens de aftrap.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.