Ads Top

Jetta Klijnsma: ‘Jongeren meer betrekken bij debat pensioen’

'We hebben een sterk pensioenstelsel, waar we nog steeds apetrots op mogen zijn, maar het gaat hier en daar zorgwekkend kieren en kraken. Daarom moeten we de handen uit de mouwen steken om de problemen van nu op te lossen, en tegelijkertijd de koppen bij elkaar steken om na te denken over het pensioenstelsel van de verdere toekomst. Daarbij gaat het om méér dan de financiële houdbaarheid.'
Dat zegt staatssecretaris Jetta Klijnsma (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) woensdag 21 november 2012 in een toespraak op het jaarcongres van de Pensioenfederatie in Den Haag. De staatsecretaris wil jongeren meer betrekken bij het debat over de toekomst van het pensioen. Ze pleit voor een brede discussie over de maatschappelijke houdbaarheid van het pensioenstelsel. “Hoe houden we voldoende maatschappelijk draagvlak? Wat doen we voor de zelfstandigen? Hoe geven we de solidariteit vorm?”
De staatssecretaris werkt daarnaast verder aan de uitwerking van het pensioenakkoord met de sociale partners en komt vóór het kerstreces van de Tweede Kamer in 2013 met voorstellen voor wijziging van de Pensioenwet en het bijbehorende financieel toetsingskader. Als Tweede Kamer en Eerste Kamer daarmee instemmen, kan het nieuwe financieel toetsingkader per 1 januari 2015 worden ingevoerd. Invoering per 1 januari 2014 lukt niet, omdat de technische en juridische uitvoering meer tijd vraagt.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.