Ads Top

Kort banknieuws

Redding Britse banken mogelijk miljardenstrop

Groot-Brittannië loopt het risico om zo'n 82 miljard euro aan belastinggeld kwijt te raken waarmee de regering in 2008 twee grote banken heeft gered. Dat stelt een parlementaire commissie in een rapport.


Nederlandse banken blind voor risico’s van scheepssloop

Negen Nederlandse banken stoppen indirect geld in levensgevaarlijke en vervuilende scheepssloop op de stranden van Pakistan, Bangladesh en India. Dat blijkt uit het nieuwe praktijkonderzoek ‘Nederlandse bankgroepen en scheepsslopen’ van de Eerlijke Bankwijzer. De meeste banken ontlopen hun verantwoordelijkheid voor arbeidsrechten en milieuaspecten bij de ontmanteling van zeeschepen.

SNS Reaal schrapt weer banen

SNS Reaal schrapt in de komende jaren in totaal 750 voltijdbanen bij de diverse onderdelen van de geplaagde bank en verzekeraar. Het bedrijf verwacht dat zowel aandeelhouders als obligatiehouders zullen moeten meebetalen aan een oplossing voor de aanhoudende verliezen op commercieel vastgoed, die het SNS Reaal onmogelijk maken de ontvangen staatssteun terug te betalen. Met de nieuwe saneringsoperatie, waarbij zo'n 11 procent van de in totaal 6.700 voltijdbanen verdwijnen, wil SNS Reaal nog eens EUR75 miljoen aan kosten besparen voor het einde van 2015.

Banken Spanje zwichten na protest

Na twee zelfmoorden hebben Spaanse banken beloofd soepeler te worden bij hun beleid ten aanzien van mensen die hun hypotheek niet meer kunnen betalen. In de Spaanse politiek wordt intussen gepraat over aanpassing van de strenge wetgeving op dit punt.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.