Ads Top

Akkoord met Brussel over staatssteun ING

De Nederlandse Staat en ING hebben een akkoord met de Europese Commissie over de terugbetaling van de staatssteun. Gezamenlijk is besloten dat ING in de periode 2012-2015 het laatste deel van de kapitaalinjectie aan de Staat zal terugbetalen. De betaling bestaat uit een bedrag van € 3 miljard staatssteun en € 1,5 miljard premie en zal in vier delen worden terugbetaald. Het eerste deel zal voor het einde van dit jaar worden overgemaakt. Het akkoord regelt verder dat de terugbetaling van de gehele staatssteun een rendement van minimaal 12,5% moet opleveren.
Om de stabiliteit in de financiële sector te waarborgen heeft de Staat in 2008 steun verleend aan ING. 'Het doel daarbij is altijd geweest om haar investeringen in de financiële sector zo snel mogelijk terug te krijgen tegen een gepast rendement. Met dit akkoord is verzekerd dat de belastingbetaler wordt beloond voor de steun die zij ING in 2008 heeft gegeven en wordt er weer een stap genomen in de afbouw van staatssteun', aldus minister Dijsselbloem van Financiën.
Naast de terugbetalingsafspraak zorgt dit akkoord voor meer ruimte voor ING om de herstructurering te laten plaatsvinden in een tempo dat rekening houdt met de gewijzigde marktomstandigheden. Tevens worden de prijsleiderschapsbeperkingen voor ING op de Nederlandse markt beëindigd

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.