Ads Top

iPad-app helpt kinderen leren omgaan met geld

Deze week is op basisscholen in het hele land de Week van het geld begonnen, een initiatief van de Stichting Wijzer in geldzaken. Vele experts op financieel gebied zullen in ruim 4000 gastlessen kinderen bijbrengen wat geld is en hoe je daarmee omgaat. Eén van die experts is Annelou van Noort, schrijfster van het succesvolle zakgeldboek Tel je Geld. Zij presenteert in deze week haar nieuwe iPad-app Kidz 'n Cash, waarmee kinderen van 6 tot 12 jaar spelenderwijs bekend raken met dingen als zakgeld, dingen kopen, geld sparen en geld opnemen met een pinpas.
Kidz 'n Cash is een educatieve Nederlandstalige app waarmee kinderen niet alleen hun cash geld kunnen beheren (munten en biljetten), maar ook leren wat 'plastic geld' betekent (in de vorm van een virtueel banksaldo). Annelou legt uit: "Voor jonge kinderen wordt geld steeds meer een abstract begrip. Door het digitale tijdperk komen ze ook steeds minder in aanraking met fysiek geld. En doordat zowel kleine als grote bedragen met hetzelfde plastic kaartje worden betaald, leren kinderen onvoldoende wat de 'waarde' van geld is. Hiernaast zien kinderen iedere dag op TV nieuwsberichten over de schuldencrisis en de bezuinigingen. Ook persoonlijke consequenties in de eigen omgeving of in het gezin zijn zichtbaar. Je kunt dus niet vroeg genoeg beginnen met kinderen bij te brengen waar dat allemaal over gaat".
Kidz 'n Cash is een eigentijdse manier van ondersteuning voor de financiële opvoeding thuis, maar ook op school in klasverband. Annelou is een groot voorstander van het samen met de ouders of leerkrachten gebruiken van de app. "Alleen zo breng je kinderen de sociale component bij van ontvangen en uitgeven van geld. En dat aspect blijkt doorslaggevend in het leerproces van jonge kinderen om geldzaken in een juist perspectief te plaatsen. Je brengt ze zo ook bij dat sparen niet alleen noodzakelijk is, maar ook heel leuk als je er later weer dingen mee kunt doen.'
De app is vanaf 14 november verkrijgbaar in de App Store.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.