Ads Top

IFC, Maleisische centrale bank helpen kredietrisicobeheer versterken

IFC, een lid van de World Bank Group, en de centrale bank van Maleisië werken samen om de kredietrapportagetechnieken en het risicobeheer te helpen versterken op manieren die naar verwachting de toegang tot financiering uitbreiden voor kleine ondernemers in opkomende markten.
IFC en Bank Negara Malaysia begonnen deze week met een vijfdaags trainingsprogramma waaraan meer dan 100 toezichthouders, kredietrapportageprofessionals en microfinanciering beoefenaars uit 43 landen van de wereld deelnemen. De Fourth Credit Reporting & Risk Management Training in Kuala Lumpur is ontworpen om de deelnemers te helpen hun vaardigheden in de beoordeling en het beheer van kredietrisico's te verbeteren.
Betrouwbare kredietrapportagesystemen bieden het potentieel voor enorme ontwikkelingsvoordelen. Ze kunnen kredietmarkten radicaal veranderen, waardoor de verwerkingstijd van leningen wordt verminderd en kredietverstrekkers het gamma aan financiële producten en diensten die zij aanbieden aan kredietnemers kunnen verhogen. Deze besparingen vertalen zich ook in een lagere rente, met als gevolg een verbeterde toegang tot financiering voor personen en voor micro-, kleine en middelgrote ondernemingen, alsook bredere economische voordelen, zoals het scheppen van werkgelegenheid.
"De voordelen van een gespecialiseerde training in kredietrapportage en risicobeheer kunnen vergaande zijn bij het helpen vullen van de financieringslacune op opkomende markten," aldus Oscar Madeddu, Principal Specialist bij het Global Credit Reporting Program van IFC. "Dit is het vierde opeenvolgende jaar dat we een partnerschap zijn aangegaan met Bank Negara Malaysia voor deze unieke training en we zijn van plan om deze samenwerking ook in de toekomst voort te zetten."
IFC was zich bewust van de kloof in het delen van informatie en vestigde het Global Credit Reporting Program in 2001 om het delen van 'best practices' over de hele wereld mogelijk te maken en de ontwikkeling van de kredietrapportagesystemen in opkomende markten te bevorderen.
Het programma is een internationale leider in het versterken van kredietrapportage en heeft de instelling of significante verbetering van kredietrapportagesystemen in meer dan 20 landen ondersteund. Het heeft ook het opstellen van nieuwe faciliterende regelgeving in 32 landen vergemakkelijkt. Eenendertig miljoen kredietaanvragen zijn gegenereerd door het programma - een geschatte waarde van $6,2 miljard dollar in nieuwe financiering voor ongeveer 6 miljoen detailhandelaren en kleine bedrijven wereldwijd.
Meerdere donoren financieren het programma, waaronder Oostenrijk, Australië, Canada, Italië, Japan, Luxemburg, Nederland, Noorwegen, Nieuw-Zeeland, Zwitserland, Verenigd Koninkrijk, het Omidyar Network Fund Inc. en Visa International.


Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.