Ads Top

Interpolis lanceert aanvullende verzekering

Interpolis introduceert een aanvullende zorgverzekering waarmee echt alleen dat wordt verzekerd wat er toe doet. Deze verzekering dekt uitsluitend de medische kosten die onvoorspelbaar en niet (of moeilijk) zelf te dragen zijn. De Interpolis ZorgActief ZonderMeer is aanzienlijk goedkoper dan andere aanvullende zorgverzekeringen.
Opmerkelijk aan de Interpolis ZonderMeer is dat deze verzekering een heleboel zaken niet vergoedt, bijvoorbeeld de nieuwe bril of het consult voor een alternatieve geneeswijze. Maar dekkingen voor kosten die niet (of moeilijk) zelf te dragen zijn, zitten wél in het pakket. Denk daarbij aan een ziekenhuisopname in het buitenland. De Interpolis ZonderMeer vergoedt de daadwerkelijke kostprijs van de opname (in plaats van een vergoeding op basis van de prijzen in Nederland). Ook vergoedt de Interpolis ZonderMeer het verblijf in een gasthuis en vervoer van gezinsleden bij een ziekenhuis opname als de reisafstand meer dan 50 kilometer bedraagt en het verblijf langer dan 15 dagen duurt. Op deze manier helpt Interpolis zowel de risico's als de kosten beheersbaar te houden.
Dat ouders ervoor zorgen dat er een goede tandartsdekking is voor hun minderjarige kinderen, lijkt als vanzelfsprekend. Kinderen zijn op de aanvullende verzekering van hun ouders meeverzekerd. Wel kunnen volwassenen zich afvragen of zij naast hun aanvullende verzekering nog een tandartsverzekering nodig hebben. Interpolis roept op om ook kritisch te kijken of die verzekering wel nodig is. Het geld dat maandelijks aan de verzekeraar voor de tandartsverzekering wordt overgemaakt, kan ook opzij worden gezet. Van dat spaargeld kan de halfjaarlijkse controle, dan wel die ene kroon worden betaald. Hierover wil Interpolis mensen na laten denken.
De nieuwe visie van Interpolis op zorgverzekeringen sluit aan op 'Glashelder', waarmee Interpolis één van de grootste spelers op de markt van schadeverzekeringen werd. Als schadeverzekeraar zegt Interpolis: Bepaal eerst welke risico's je zelf kunt dragen en welke je met preventiemaatregelen kunt beperken. De risico's die daarna over blijven moet je verzekeren. Ook als het om gezondheidsrisico's gaat, is alles verzekeren geen oplossing.
Deze week maakte Interpolis ook de premie bekend van de Interpolis ZorgActief basisverzekering. De bruto nominale premie voor deze basisverzekering voor 2013 is 109,75 bruto per maand (netto 98,78 na korting van 10%). De nieuwe premie is gelijk aan die van 2012 en past goed in het consistente premiebeleid, zoals Interpolis dat voert sinds de invoering van de basisverzekering.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.